Til deg som selger øl i butikk

Bransjestandard for forsvarlig alkoholsalg

Salg av alkohol til mindreårige er et lovbrudd. Gjør du eller dine kolleger feil, kan butikken miste både bevillingen, omsetning og du kan i verste fall miste jobben. Ingen under 18 år skal få kjøpt øl, men alder kan være vanskelig å gjette. Derfor skal alle under 25 år spørres om legitimasjon. 

Bransjestandard for forsvarlig alkoholsalg

HØR har utarbeidet en bransjestandard for forsvarlig alkoholsalg. Les den her.

Ølsalgsskolen som digitalt spill

Vi vet at hverdagen i butikk er travel. Derfor har vi laget en ny og engasjerende utgave av Ølsalgsskolen som effektiviserer opplæringen i ølsalg. Spillet gir alle ansatte innføring i lovverket på en rask og lettfattelig måte. Deltakeren må reflektere rundt virkelighetsnære situasjoner og dilemmaer som de møter i hverdagen. Det tar mellom fire og åtte minutter å gjennomføre spillet, og det må gjennomføres feilfritt for å bestå Ølsalgsskolen.

Vi oppfordrer alle butikksjefer til å kreve at alle dine ansatte tar Ølsalgsskolen. Etter bestått skole, vil de ansatte motta et diplom på epost. Diplomene skal signeres av butikksjef, dermed er det lett å holde oversikt over hvem som har bestått skolen.

Hva med å utlyse en intern konkurranse i butikken?

Jo høfligere og mer effektiv en spiller er, jo bedre poengsum.

Materiell

HØR distribuerer også butikkmateriell som klistremerker og plakater kostnadsfritt. Dette bestilles direkte fra nettsidene og sendes til din butikk.